Anatolii Cara, fostul șef al Direcției Tineret și Sport din Găgăuzia, a fost eliberat de către oamenii legii. Acesta deja s-a văzut cu rudele.

Despre eliberarea lui Cara a scris gaguazinfo.md, însă reprezentanții Procuraturii Generale nu au putut să ne infirme și nici să ne confirme acest fapt.

Cara a fost reținut marţi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a fost încătuşat imediat ce a coborât din avionul aterizat de la Moscova.

Totodată, este de menționat că deputatul socialist Feodor Găgăuz a publicat astăzi, pe pagina sa de Facebook, un îndemn spre eliberarea diversionistului găgăuz Anatoli Kara.

Găgăuz a preluat mesajul grupului de diversioniști găgăuzi publicat într-o scrisoare deschisă: dosarele penale sunt uneltite de regimul lui Plahotniuc, este o răzbunare pentru referendumul ilegal din 2 februarie 2014, tinerii sunt nevinovați, ei trebuie să revină în țară, iar toate învinuirile trebuie să fie declarate nule.

Un deputat PSRM sare în apărarea găgăuzilor diversioniști și cere eliberarea lui Kara

Reamintim că, în anul 2014, Deschide.md a scris într-un articol cu titlul EXCLUSIV // Formuzal, SUPERVIZORUL TABERELOR PARAMILITARE din Rusia, că Anatolii Cara este executantul indicațiilor date de bașcanul Mihail Formuzal în procesul de recrutare și trimitere a tinerilor găgăuzi în tabere para-militare din Federația Rusă. Pe lângă Cara, de recrutarea sabotorilor se mai ocupau Valerii Ianioglo, prim-viceguvernatorul UTA Găgăuzia și Fiodor Gagauz, actual deputat PSRM.

La 1 august trei tineri găgăuzi au fost condamanți la 5 ani de pușcărie cu suspendare. Imediat după aceea, un utilizator anonim a difuzat prin poșta electronică, spre mai mulți destinatari, înregistrarea audio a unei conversații purtate între Anatolii Cara și alte persoane din anturajul bașcanului Formuzal. (Discuție între EXTREMIȘTI // Stai măi, NU SPUNE NIMIC la telefon !)