Alexandru Pînzari, fostul șef la Inspectoratului General al Poliției, după mai bine de o lună de la demisia sa a venti cu o primă reacție cu privire la ceea ce se petrece acum în sistemul polițienesc.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Pânzari, cu referire la faptul că sunt demiși șefii, printr-o frază luată dintr-un banc, critică distituirile din funcție a mai multor șefi de inspectorate în care timp de trei ani au fost investiți sute mii de euro, inclusiv și bani alocați din bugetul de stat, pentru dezvoltarea profesională a acestora. 

Pînzari mai spune că partenerii de dezvoltare: Ambasada SUA, Delegația UE, Ambasada Germaniei, Ambasada Suediei, dar și numeroase ONG-uri, cunosc cu lux de amănunte despre ce este vorba. 

„Îi spălăm sau facem altul?”, scrie Pînzari în postarea sa făcând trimitere la faptul că în loc să le fie folosite la maximum capacitățile polițiștilor în care s-au investit resurse, actuala conducere în destituie din funcții, iar între timp se agravează situația la capitolul securtiate publică.

Mai mult, Pînzari spune că a vorbit cu actualul șef interimar al IGP, Gheorghe Balan, care este și cumătrul lui Andrei Năstase, ministru MAI, despre faptul că el este gata să răspundă pentru toate cele presupuse „rele”, însă să fie lăsați profesioniștii să lucreze și să li se valorifice cunoștințele lor pentru liniștea și siguranța cetățenilor.