După ce Deschide.MD, cu referire la surse, a prezentat astăzi lista pretendenților la șefia Poliției Naționale, Ministerul Afacerilor Interne a confirmat veridicitatea informației. Potrivit unui anunț pe site-ul MAI, pentru proba scrisă la funcția de șef al IGP, au fost admiși șase cadidați, cinci dintre ei se regăsesc în lista publicată anterior de Deschide.MD

Deschide.MD a scris astăzi numele a cinci pretendenți, din cei nouă care au depus rapoartele pentru funcția de șef al IGP. Este vorba despre: Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP; Vlad Negură, șeful Direcției Relații Externe din cadrul IGP; Dumitru Cebotari, șeful adjunct al IP Bălți; Ivan Cebotaru, șef al Direcției de poliție a UTA Găgăuzia, dar și Viorel Cernăuțeanu, șeful Direcției Juridice din cadrul IGP.

Conform surselor noastre, membrii comisiei au respins rapoartele a trei candidați, printre care un ofițer de la IP Bălți, dar și Veaceslav Garştea, cel care și-a dat acum trei zile demisia din funcția şef-adjunct al Poliţiei de Frontieră.

Pe site-ul MAI a apărut lista celor șase candidați admiși la proba scrisă pentru funcția de șef al IGP. Este vorba despre:

Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră

Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP,

Vlad Negură, șeful Direcției Relații Externe din cadrul IGP,

Ivan Cebotaru, șef al Direcției de poliție a UTA Găgăuzia,

Viorel Cernăuțeanu, șeful Direcției Juridice din cadrul IGP.

Dumitru Cebotari, șeful adjunct al IP Bălți; 


Reamintim că, o comisie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a examinat astăzi rapoartele candidaților care s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției.

Concursul a fost anunțat în data de 20 iunie, după ce în presă  a apărut scandalul despre faptul că Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a numit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, pe cumătrul său, ex-judecătorul Gheorghe Balan.

Persoanele interesate de aceste funcții au putut depune rapoartele până la data de 28 iunie când a fost trermenul limită.