Mai multe proprietăți ce sunt înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar lui Vladimir Plahotniuc au fost sechestrate de procurori în cadrul unui dosar penal pornit pentru spălare de bani, informează RISE.

RISE Moldova a reușit să identifice câteva dintre proprietățile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), o subdiviziune din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) specializată pe investigații financiare paralele și identificarea bunurilor obținute pe căi ilegale a emis la 26 iunie 2019 actul nr. 21/1-3645 prin care a pus sechestru, pe o perioadă de 15 zile, pe mai multe proprietăți deținute de compania Finpar Invest SRL.

Ofițerii CNA au bținut mandat judecătoresc și au aplicat pe și ei pe 27 iunie sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Potrivit Rise, valoarea totală a proprietăților sechestrate este de circa 100 de milioane de lei. 

Hotelul Nobil este o afacere despre care Plahotniuc a recunoscut public că „este una dintre investițiile cu care mă mândresc.” Este amplasat în centrul Chișinăului, are 5 stele, o suprafață de 3.500 de metri pătrați și o valoare cadastrală de 40 de milioane de lei, cu tot cu teren.

Alte bunuri Finpar care au intrat în vizorul oamenilor legii sunt amplasate practic în aceeași curte cu hotelul Nobil. Este vorba de un apartament și câteva spații comerciale, totul cu o suprafață de circa o mie de metri pătrați.

N-au scăpat de sechestru nici studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio: Publika FM și Muz FM.

Mihai Pocnea, administratorul companiei Finpar Invest, a negat pentru Rise informația respectivă și spune că nu a primit niciun document în acest sens.