Nicolae Chitoroagă și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

UPDATE // 14:29 // Nicolae Chitoroagă a confirmat demisia sa pentru Ziarulnațional.md și susține că aceasat nu are vreo legătură cu dezvăluirile din ultimul timp legate de anumite scheme de contrabandă

„Este adevărat. Am depus cerere de eliberare din funcție. Motivul este simplu - starea de lucruri și presiunea la care este supusă instituția. Scopul demisiei mele este scoaterea acestei presiuni, astfel încât instituția să activeze și procurorii să-și poată îndeplini obligațiunile de serviciu”, ne-a spus Chitoroagă. 

Întrebat dacă demisia sa are vreo legătură cu dezvăluirile din ultimul timp legate de anumite scheme de contrabandă, Chirotoagă a răspuns: „Categoric nu”. 

UPDATE //13:42 // Edfuard Harunjen, șeful Procuraturii Generale, a confirmat informația cu privire la demisia lui Chitoroagă și ne-a spus că acesta a depus raportul din motive personale, dar nu ne-a putut spune care ar fi acestea.

„Astăzi a depus raportul de demisie, din motive personale, despre care poate doar el să vă spună. Eu am acceptat-o și a numit în locul lui un șef interimar la PCCOCS”, ne-a spus Harunjen.

Surse ale portalului Deschide.MD, din cadrul PCCOCS, ne-au comunicat sub protecția anonimatului, că cel care va deține funcția șef-interimar al PCCOCS este procurorul Denis Rotaru.

Nicolae Chitoroagă a obţinut funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în urma unui concurs, după ce a exercitat interimatul din august 2016, dată la care a şi fost creată PCCOCS.

Acesta este procuror din anii ’90, iar după fondarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), a fost şeful Direcţiei urmărire penală a instituţiei.