Peste 100 de militari din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova vor participa la un exercițiu de amploare, „Agil Hunter”, cu o durată de 20 de zile, în statul California, SUA, informează Ambasada SUA la Chișinău.

Peste 100 de soldați din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova s-au adunat, pe 26 iunie, în apropiere de Ministerul Apărării pentru o inspecție finală și instrucțiuni din partea șefului Apărării, Generalul de Brigadă, Igor Cutie. 

La 28 iunie, soldații vor urca la bordul unui Boeing 767-200 de pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a merge la Centrul Național de Instruire al Armatei SUA de la Fort Irwin, California, unde vor participa la exercițiul "Agile Hunter". Exercițiul se va desfășura pe o perioadă de 20 de zile și reprezintă partea culminantă a unei serii de exerciții comune cu o durată de cinci ani, implementat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord. De mai bine de 20 de ani, parteneriatul continuă să stabilească o relație de apărare puternică între cele două țări, precum și să furnizeze instruiri militare de nivel superior.