Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat în legătura cu apariția în spațiul public a informației precum că directorul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, și-ar fi angajat rude în cadrul instituției.

Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul de Integritate al ANI va examina, în limita competențelor sale, faptele expuse în materialele publicate.

De precizat că autori, interpreți și alți titulari de drepturi, care reprezintă Asociația Națională „Copyright”, au solicitat premierului Maia Sandu să o demită pe Lilia Bolocan din funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). Ei au acuzat-o pe Bolocan de faptul că ea acționează în mod vădit în detrimentul autorilor, interpreților și a altor titulari de drepturi.

În replică, Lilia Bolocan a declarat ulterior că atacurile asupra sa și asupra instituției pe care o conduce s-au întețit anume în ultima perioadă și au legătură directă cu situația politică din țară.