Cauza morții lui luptătorului MMA Cosmin Dușa a fost un atac vascular cerebral, potrivit versiunii preliminare a medicilor. El a fost găsit ieri, fără cunoștință, în una dintre camerele Hotelului "Cosmos" din Chișinău, unde era cazat.

Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, au declarat pentru Deschide.MD că Dușa a murit ieri, 25 iunie, într-un spital din capitală, după ce sâmbătă a fost preluat de o ambulanță direct din camera hotelului Cosmos, în care era cazat.

Sursele ne-au mai spus că Dușa a fost găsit de către colegi, sâmbătă dimineața, în camera de hotel, fără cunoștință,  după ce acesta nu venit să ia masa împreună cu ei. Preliminar s-a stabilit că sportivul român ar fi suferit un atac cerebral, însă cauzele exacte ale morții acestuia vor fi stabilite în cadrul expertizelor de laborator.

Martorii oculari le-ar fi declarat polițiștilor că vineri, 21 iunie, l-ar fi văzut pe Dușa cum alerga pe scările de la hotelul Cosmos, de la etajul 1 până la etajele superioare, îmbrăcat în echipament termic.

Același fapt a fost confirmat pentru Deschide.MD de către Anastasia Gorlo, managerul pe vânzari al Hotelului Cosmos.

„L-am văzut vineri pe Cosmin Dușa, era vioi și avea dispoziție, iar sâmbătă dimineața, antrenorul și colegii au depistat lipsa sa la micul dejun. S-au ridicat la camera lui, dar ușa era încuiată. Camerista a descuiat ușa și l-au găsit pe Cosmin în cameră fără cunoștință și a fost chemată imediat o ambuulanță, dar iată că, din nefericire, ieri, în jurul orei 12:00, acesta a murit”, ne-a spus Gorlo.

Cosmin Dușa, în vârstă de 29 de ani, cu mai multe apariții în turneul RXF și în Eagles Fighting Championship, sâmbătă, 22 iunie, ar fi trebuit să-l  înfrunte în cușca campionatului Eagles, pe luptătorul basarabean Lilian Grosu și să își apere cele trei victorii consecutive.