Mai mulți factori de decizie ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, care dobândeau în mod ilicit bani din înstrăinarea masei lemnoase, reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Potrivit schemei infracționale, în baza unei evaluări eronate, angajații Întreprinderii organizau în mod intenționat denaturarea informațiilor privind cantitatea masei lemnoase din în Ocolul silvic. În urma modificării datelor, se obținea un surplus de masă lemnoasă necontabilizată, care era ulterior înstrăinat.

Profitul se repartiza în proporție de 70% ocoalelor silvice, iar celelalte 30% - administrației Întreprinderii. În cadrul urmării penale, sub controlul CNA, au fost transmise mijloace bănești de peste 100 000 lei din totalul de peste jumătate de milion de lei, prejudiciu minim cauzat intereselor statului, care urmează a fi stabilit în cadrul anchetei.
 
În prezent, bănuiții se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.324, alin. (2), lit. c) Cod penal - corupere pasivă.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.