Municipalitatea a dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminare a edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – Alexei Șciusev – Sfatul Țării – Mihail Kogălniceanu. Reabilitarea zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de trei luni, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău, citat de IPN.

Urmează să fie amenajate trotuarele, inclusiv cu locuri de parcare, instalat iluminatul nocturn decorativ, mobilierul urban. De asemenea, în prejma trecerilor pietonale vor fi instalate rampe pentru a facilita deplasarea persoanelor cu mobilitate redusă și pavaj tactil. Totodată, urmează a fi reabilitate zonele verzi și instalate cișmele.

Conform proiectului, circa 2800 de metri pătrați de trotuare vor fi amenajate în pavaj de granit. Vor fi montați 580 de metri liniari de borduri noi, iar pe întreg perimetrul vor fi instalați 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale. Totodată,  fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi iluminată decorativ cu 64 de corpuri de iluminat.

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a patru străzi din centrul istoric al capitalei este de circa trei milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.