Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, anunță că de astăzi, 25 iunie, este oprită campania „Un doctor pentru tine”. Ea a menționat, pe Facebook, că, „în loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”.

Ala Nemerenco își dorește să nu mai fie utilizate resursele „pentru cai verzi”. Ministrul își asumă „să încheie o caravană electorală, pe care cei care au inițiat-o au lăsat-o de izbeliște”.

Rezidenții adunați în fața ministerului pentru a fi trimiși să vânture vânt prin țară i-am întors la locul lor de lucru, aducându-le scuze și hai să punem aici punct pentru totdeauna politicului din medicină”, a scris Ala Nemerenco, citată de IPN.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în august 2018. Premierul de atunci, Pavel Filip, menționa că este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetățenilor.

Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii se confruntă este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă”, argumenta atunci Pavel Filip necesitatea proiectului.