Doi tineri cu vârstele de 18 ani și respectiv 19 ani, ambii din raionul Hâncești, au fost reținuți de mascații de la BPDS ,,Fulger”, fiind bănuiți de comiterea unui furt din casă în proporții deosebit de mare. Aceștia ar fi furat bani și bunuri în valoare de aproape jumătate de milion de lei, cu care și-au cumpărat un Automobil de marca Audi și o motocicletă Yamaha.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, jaful a avult loc în data de 25 mai, într-o locuință de pe strada Ialoveni, iar recent făptașii au fost identificați și reținuți.

„La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în locuință prin forțarea geamului din termopan, de unde au sustras bani în sumă de 46 000 lei, 14 000 euro, telefon mobil de model ,,Samsung S9”, o tabletă ,,SamsungGalaxyTab”, un ceas pentru dame de model „SPRIT” și bijuterii confecționate din aur și argint, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 440 980 lei”, scrie în comunicat.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit identitatea și locul aflării a indivizilor. Ulterior forțele de ordine au efectuat mai multe percheziții autorizate la domiciliile indivizilor, unde au fost depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase.

„Cu banii furați aceștia și-au procurat un automobil “Audi A6” și o motocicletă “Yamaha”. În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția, aceștia anterior s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice”, se mai arată în comunicat.

Actualmente, tinerii sunt plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile,  fiind cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari,  care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani.