UPDATE // 12:42 // Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, susține că după ce a fost verificată clădirea, geniștii nu au găsit niciun obiect explozibil, iar alerta cu bombă s-a dovedit a fi una falsă.

ȘTIREA INIȚIALĂ 
 
Poliția Capitalei, geniștii de la BOMBTEH, dar și salvatorii de la IGSU, au fost puși pe alertă, după ce o femeie a telefonat la serviciul 112 și a anunțat despre faptul că în clădirea Curții de Apel ar fi fost instalat un obiect explozibil.
 
Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că apelul a fost înregistrat în această dimineață, în jurul orei 10:15.
 
„Imediat la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, oamenii au fost evacuați din clădire, iar zona a fost încercuită. În prezent, clădirea este verificată de geniști, iar ofițerii de urmărire penală interprind măsuri de identificare a femeii care a făcut apelul”, ne-a spus Stati.
 Este de menționat că de la începutul anului curent, Curtea de Apel a fost ținta alertelor cu bombe de cel puțin trei ori, însă din fericire toate s-au dovedit a fi false. Dacă va fi reţinut, suspecta riscă amendă de până la 25 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore sau închisoare pe un termen de până la 2 ani.