Omul de afaceri Viorel Braga este noul director interimar al Pieței Centrale din Chișinău. Acesta a fost prezentat azi de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, care a demis la finele săptămânii trecute vechea conducere a întreprinderii municipale.

Amintim că săptămâna trecută edilul capitalei a anunțat că întreaga conducere a Pieței Centrale este demisă, iar de azi vor fi numite persoane noi, tehnocrate. Demiterea are loc după ce mai mulți agenți economici au depus sesizări în care se plâng de taxele ilicite pe care trebuie să le achite pentru prelungirea autorizațiilor sau a altor servicii.

Codreanu a mai declarat atunci că a sesizat conducerea MAI, Andrei Năstase, dar și Procuratura Anticorupție.

Se vorbește de sume de 7 mii de euro, se vorbește de sume de 600.000 de lei, ca taxe care se percep de la agenții economici. Toți agenții economici au depus sesizări oficiale la Primăria Chișinău”, a declarat primarul general interimar al capitalei. „Începând de astăzi, conducerea Pieței Centrale este eliberată. De luni, vor fi persoane noi, directorul și doi directori adjuncți. Pe lângă asta, pe ordinea de zi a Consiliului Municipal este proiectul de decizie prin care aprobăm statutul întreprinderiii Piața Centrală și creăm consiliul de administrare a Pieței Centrale. Astfel încât să mai fie un organ ierarhic care să controleze și să monitorizeze activitatea Pieței Centrale”, a mai adăugat edilul.