Omul de afaceri Andrei Tranga a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

 Magistrații Judecătoriei Ciocana au acceptat demersul avocaților lui Tranga, iar omului de afaceri i-a fost schimbat măsura de arest preventiv. Acesta a primit de mandat arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Avocatul lui Tranga, Ion Dron a declarat pentru TV8 că decizia de astăzi o vor ataca pe motiv că nu ar exista nici un o faptă penală pe numele omului de afaceri.

„Este o decizie pe care apărarea o va atac,  din simplul motiv că nu există fapta penală imputată lui Andrei Tranga. Prin urmare, în opinia noastră el trebuie să fie un om liber și nu trebuie să se afla în arest la domiciliu. Prelungirea măsurii arestului la domiciliu o poate cere procurorul, cercetarea penală continuă, nu este finalizată. În opinia apărării, traficul de influență imputat lui Tranga nu există, este o versiune inventată de către pocurori”, a spus Dron.

Amintim că Andrei Tranga a fost reținut pe 25 aprilie curent împreună cu alte patru persoane, fiind bănuit de trafic de influență și șantaj, cu scopul de a prelua o afacere. 

Tranga se declară nevinovat, iar apropiații acestuia acuză faptul că, prin reținerea businessmanului, s-ar încerca preluarea afacerilor sale, reţelele de restaurante „La Plăcinte" şi "Andy`s Pizza”.