Un adolescent din Orhei a fost reținut de oamenii legii, după ce ar fi furat două automobile, din localitate Holboaca, municipiul Chișinău. Unul dintre automobile a fost găsit răsturnat într-un lan de grâu în apropiere de raionul Criuleni.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, la orele 06:45, de proprietarii a două automobile de marca “Volkswagen ” și “Opel”, locuitori a satului Hulboaca a mun. Chișinău, că le-au fost răpite automobilele.

„La fața locului polițiștii au stabilit că proprietarul automobilului de model  “Volkswagen B4” l-a parcat la poartă iar dimineață a depistat lipsa acestuia. Proprietarul automobilului  “Opel”, a declarat forțelor de ordine că a parcat automobilul în ograda casei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști automobilul “Volkswagen” a fost depistat la o distanță de 700 m de locuința proprietarului, iar automobilul “Opel” a fost depistat într-un lan de grâu din apropierea r-nului. Criuleni, acesta fiind accidentat”, scrie în comunicat.

În urma acțiunilor speciale de investigații minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Acesta și-a recunoscut vinovăția și le-ar fi spus polițiștilor că au vrut să se plimbe. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare

Minorul este cercetat penal  în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.