UPDATE // Potrivit unui comunicat al IGSU, incidentul a avut loc la ora 21.20. Conform datelor preliminare, nu au fost înregistrate victime.

„Angajații IGSU au evacuat, în jurul orei 18:00, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. La fața locului - pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție - este conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului  este convocată Comisia pentru situații excepționale”, se arată în comunicat.

Știrea inițială

O parte a unui bloc cu nouă etaje din oraşul Otaci s-a prăbuşit în această seară. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon.

În imagini: mai întâi bucăți dintr-un balcon căzând de la etajul nouă, după care se prăbușește o parte a blocului.

„Este convocată de urgență Comisia pentru situații excepționale. Este bine că s-a intervenit la timp și au fost evacuați oamenii. Nu au fost înregistrate victime”, a precizat Dodon care a promis că cei care au rămas fără case vor fi ajutați.

Cauzele care au dus la prăbușirea blocului nu se cunosc încă, relatează Ziarul Național.