Lucrările de amenajare a teritoriului adiacent havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica, sunt în toi și vor fi definitivate la mijlocul lunii iulie, a declarat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, solicitat de IPN.

Și havuzul din parc se află în proces de reconstrucție, fiind transformat în unul pietonal. Oamenii se vor putea plimba printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

Proiectul mai prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, renovarea căilor de acces spre havuz, infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Potrivit șefului DGLCA, cheltuielile pentru renovarea havuzului sunt estimate la 3,5 de milioane de lei, iar amenajarea teritoriului adiacent va costa circa 1,5 milioane de lei.  Banii sunt alocați din bugetul municipal.