Patru persoane au fost reținute de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu mascații de la „Fulger”, după ce l-ar fi împușcat pe un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Potrivit unui comunicat al IGP, crima ar fi avut loc în noaptea de 25 mai, în raionul Nisporeni, iar ieri ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală ,sub conducerea procurorilor PCCOCS, dar și mascații de la Fulger, au încătușat pe cele patru persoane pe o stradă din capitală. O altă persoană, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost reținut imediat după comiterea infracțiunii. La domiciliul acestuia a fost găsită arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

„În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea   infracțiunii a încă patru  persoane, cu vârstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzându-se pe teritoriul mun. Chișinău. La 18 iunie,  cele patru  persoane au fost localizate în mun. Chișinău, unde, cu suportul angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger”, au fost reținute. În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la aceste persoane au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora la moment este verificată”, scrie în comunicat.

Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii pe aceste cauze penale continua, iar dacă va fi demonstrată vinovăția, pentru săvârșirea infracțiunii de omor suspecții  riscă pedeapsă cu închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvârșirea huliganismului agravat riscă închisoare până la 7 ani.