Ploaia abundentă de ieri a distrus un kilometru de drum la Telenești și alți 7 la Coșcodeni, Sângerei. La Criuleni, vântul a smuls 120 de foi de ardezie și a spulberat 7 metri cubi de cherestea. Ravagii au avut loc și la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma ploilor torenţiale înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 17 -18 iunie mai multe localităţi au fost afectate. 

Precipitaţiile au deteriorat 0,8 km de drum local din oraşul Teleneşti, iar în localitatea Mândrești, ploile au distrus 30 ha de floarea soarelui. Precipitaţiile puternice au  distrus alte 7 km de drum local din localitatea Coşcodeni a raionului Sângerei; iar în localitatea Prepeliţa ploaia a deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 metri pătraţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit şi magazin”, scrie în comunicat.

Totodată, de prejudicii au avut parte şi locatarii unui bloc de locuit din oraşul Criuleni, unde în urma vântului şi averselor puternice au fost distruse 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea.

În urma precipitaţiilor de ieri două autovehicule au rămas blocate în apă pe strada Uzinelor din capitală, iar pe mai multe străzi au căzut arbori şi crengi. Comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.