Serviciul de Informaţii şi Securitate dezminte declaraţiile fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, declartații făcute marți, 18 iunie, în cadrul Ședinței Clubului Jurnaliștilor de Investigație, privind presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate de către structura amintită asupra sa.

Potrivit unui comunicat al SIS, instituția „neagă cu vehemenţă implicarea sa în urmărirea vizuală a ex-procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție şi face un apel către domnul Morari de a evita insinuările şi supoziţiile”.

În acest sens, SIS se declară deschis pentru orice discuţie privind situaţia creată pentru a exclude interpretările vădit eronate, lipsite de argumente”, se menționează în comunicat.

Totodată, SIS reiterează că în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei.

Este de menționat că, ieri, Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, a spus că la sfârșitul lunii aprilie ar fi observat că este urmărit de trei automobile, care potrivit lui ar aparține Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a mai precizat că urmărirea ar fi durat trei-patru zile.