A apărut o nouă versiune în cazul decesului fetiței în vârstă de 11 ani, din localitatea Sămănanca, din raionul Orhei, care a murit în ziua în care a fost înmormântată mama sa. Fetița s-ar fi intoxicat cu o substanță de uz veterinar, după ce a fost spălată pe cap cu o soluţie antipăduchi.

Dimineață, o versiune care era luată în calcul de oamenii legii în cazul morții fetiței, era faptul că aceasta s-ar fi intoxicat cu o substanță necunoscută, după ce ieri a participat la masa de pomenire a mamei sale, însă mai târziu s-a stabilit că, de fapt, aceasta s-ar fi intoxicat cu o substanță de uz veterinar.

Surse din cadrul IP Orhei, ne-au comunicat că, după masa de pomenire, fetița de 11 anișori împreună cu fiica fratelui său, o fetiță de 7 ani, ar fi fost spălate pe cap cu o soluţie antipăduchi.

Doza folosită ar fi fost însă de 10 ori mai mare decât cea indicată, iar la scurt timp fetele s-au simţit rău, au avut stări de vomă şi convulsii. Rudele au chemat salvarea, dar adolescenta a murit în drum spre spital. Fiica fratelui ei e internată în stare gravă. 

Șeful adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, a declarat pentru IPN că este posibil ca fetița să fi murit în urma intoxicației cu substanțe necunoscute folosite de familie.

Potrivit informațiilor preliminare pe care le deține, substanța de uz veterinar i-ar fi fost administrată fetei în scop terapeutic. 

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru lipsire de viaţă prin imprudenţă, infracţiune care prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani.  

UPDATE // Trista poveste a fetiței de la Orhei care a decedat în ziua înmormântării mamei sale