Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, a vorbit despre motivele pentru care a fost nevoit să-și dea demisia.

Potrivit lui Morari, cererea de demisie a fost depusă în seara pe data de 26 mai, însă potrivit prevederilor, nu este posibilă adoptarea hotărârii în ziua depunerii cererii.

„Am fost la lucru. Potrivit prevederilor, nu este posibilă adoptarea hotărârii în ziua depunerii cererii. Din 26 am fost eliberat din funcție. Ca să-i liniștesc pe toți, nu vreau revenire în funcție, eu vreau să fie anulat ordinul. De la mine nu s-a solicitat careva opinie, nu s-a înaintat bănuiala în legătură cu corupție sau cu implicarea cu Tranga. Din 13 mai până 13 iunie am fost la lucru. O lună de zile am fost la lucru fără să fiu implicat. Prin ce este ilegal. Este obligatoriu propunerea procurorului care a depus cu un alt post vacant. Mi-a oferit o funcție, dar eu mi-am dat dreptul să aleg. Poate la PCCOCS, poate în altă parte. Precum și să mă duc la Bender, atmosfera e altfel, și am o experiență acolo".