O fetiță a murit, iar verișoara ei a ajuns în stare gravă la spital, intoxicată, prezumptiv, la masa de pomenire a mamei sale. Tragedia a avut loc ieri, în jurul orei 21:10, în localitatea Teleșeu, din raionul Orhei.

Este vorba despre o fetiță în vârstă de 11 anișori, care a murit acasă la fratele său, după ce - acum două zile - a decedat mama sa, iar ieri a fost la cimitir, unde a participat la masa de pomenire.

„Aceasta, pe parcursul zilei de ieri, a fost cu rudele la cimitir, unde au organizat o masă de pomenire a mamei sale, care a fost înmormântată sâmbătă, 15 iunie, iar spre seară a mers acasă la fratele său, în vârstă de 31 de ani, din aceeași localitate. Fetița era în casă împreună cu o verișoară de a sa, în vârstă de 8 ani, când, în jurul orei 20:00, a început să se simtă rău, avea convulsii. Fratele său a apelat imediat la serviciul medical urgent, însă, din nefericire, echipajul medical, ajuns la fața locului, nu a putut face nimic altceva, decât să constate decesul acesteia”, ne-a spus un reprezentat al poliției locale.

După o examinare preliminară a corpului neînsuflețit, medicii legiști au concluzionat că pupilele ochilor erau miotice, bilaterale, ceea ce ar însemna că sunt simptome de intoxicație cu substanțe necunoscute.

Ulterior, la ora 22:00, la secția internare a spitalului Orhei, a fost adusă și verișoara fetiței decedate, care prezenta aceleași simptome de intoxicație. Fetița în vârstă de 8 anișori a fost internată în secția terapie intensivă. Stare sa este gravă, dar stabilă.

Reamintim că, sâmbătă, 48 de persoane au ajuns la spital, intoxicate la o masă de pomenire, organizată în satul Holoşiţa din raionul Soroca. Bucatele de pe masa de pomenire au fost comandate de rudele decedatului, într-un local din Drochia. După ce mai mulţi oameni s-au ales cu intoxicaţii severe, inspectorii ANSA, împreună cu Centrul de Sănătate Publică, au prelevat probe de la alimente și le-au transmis pentru analize la laborator.

Cazul este investigat şi de Inspectoratul de Poliţie din Soroca, iar agentul economic care a prestat servicile pentru masa de pomenire şi-a sistat activitatea până la stabilirea tuturor circumstanţelor.

Trista poveste a fetiței de la Orhei care a decedat în ziua înmormântării mamei sale