Inspectoratul General de Poliţie anunţă că lui Renato Usatîi „i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanţelor de judecată din Republica Moldova”, adică 30 de zile de arest în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, conform ultimii decizii din 24 octombrie 2016.

„Având în vedere evenimentele recente cu privire la cetățeanul Usatîi Renato, istoricul temelor care fac trimitere la problematica precedentă a cazurilor juridice în care acesta a fost implicat și ținând cont de dimensiunea publică a acestui subiect se impun următoarele precizări. Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive. Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate. Cetățeanului Usatîi Renato,  i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova”, scrie în comunicatul IGP.

Reamintim că astăzi, 16 iunie 2019,  in jurul orei 14.00 , Usatîi Renato  a fost reținut la vama Sculeni de către politisti și procurori. La moment acesta este escortat la PCCOCS pentru audieri.