Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) l-au eliberat pe președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Renato Usatîi, ieșit din sediul Procuraturii, a promis susținătorilor care l-au aclamat că nimeni nu va mai folosi partidul pe care îl conduce pentru a atinge scopuri politice. Vom acționa doar în interesul Republicii Moldova, a spus Usatîi, subliniind că a sprijinit necondiționat noua guvernare, dar va avea propuneri pentru accelerarea proceselor inițiate de majoritatea parlamentară, potrivt REL.

„Dragi prieteni ceea ce am văzut azi, nu am văzut nicioadat, mulți procurori, mulți polițiști înțeleg că astfel de mandate de arest se vor oferi celor care au fabricat dosare. Cu plecarea lui Plahotniuc situația în țară s-a schimbat. Cu părere de rău pentru asta a trebuit să petrec 2 ani departe de voi. Ne așteaptă multă muncă, ceea ce am făcut azi trebui întărit, să facem așa că ceea ce s-a întâmplat să nu se mai întâmple. Noi susținem noul Guvern și noul Parlament.bEu nu am nici o vină. Astăzi poliția a avut un comportament foarte ok, eu am venit singur, mandatele de arest au fost anulate de procurori”, a spus Renato Usatîi.

Renato Usatîi nu a precizat ce se va întâmpla cu dosarul în care este cercetat.

În după amiaza acestei zile, fostul primar al orașului Bălți a fost reținut de poliție în vama Sculeni pe unde a intrat în R. Moldova venind din România.

Autoritățile moldovene l-au anunțat în căutare internațională pe Usatîi în 2016, acuzându-l de implicare în tentativa de a-l asasina pe fostul bancher rus refugiat la Londra, Gherman Gorbunțov, pe care l-ar mai fi deposedat de pachetul majoritar de acțiuni, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău.