Cel mult 13 persoane s-ar fi intoxicat, după ce au participat la o masă de pomenire, în localitatea Holoșnița, din raionul Soroca, scrie Observatorul de Nord.

Sursa citată scrie că  medicii de la Spitalul Raional Soroca au confirmat că, la acel moment, 10 cetățeni din raionul Soroca au fost internați. Mai multe informații nu au fost oferite. 

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP, a comunicat că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară.

„Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Observatorul de Nord mai scrie că, persoanele internate ar fi participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire ar fi fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.