Din R. Moldova și-ar fi luat zborul, ieri-noapte, cel puțin nouă persoane, susține ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase, care a mers „personal” la Aeroportul Internațional Chișinău pentru „a curma o eventuală plecare a unor indivizi care sunt sub interdicție judecătorească”.

În total, la Chișinău au ajuns trei avioane, unul a transportat la Moscova șapte persoane - familia și niște angajați ai lui Ilan Șor, în al doilea - încă două persoane din anturajul aceluiași Șor, iar al treilea s-ar fi întors la Kiev fără „fugari”, scrie ziarulnațional.md.

„Ne-am documentat cu privire la acele avioane charter. Două dintre ele, este adevărat, au transportat anumite persoane, și este vorba despre familia domnului Șor, nu și acest domn Șor. Un alt avion a vizat alte două persoane din anturajul acestui personaj. A mai existat un avion care, în momentul în care am ajuns la Aeroport și am făcut verificările de rigoare împreună cu Poliția de Frontieră, a anulat comanda pentru care venise. Două persoane nu au mai plecat. Iată de ce acel avion a plecat la Kiev. Există și informații pe care nu le pot face publice în momentul de față, decât după o verificare ruguroasă a acestora”, a declarat astăzi Andrei Năstase. 

În aceeași conferință de presă de la Guvern, premierul Maia Sandu a spus că din R. Moldova au plecat și „capii clanului mafiot”:

„Capii acestui clan mafiot care au uzurpat puterea și care au terorizat cetățenii R. Moldova timp de ani de zile au plecat din țară”.

Partidul Democrat a anunțat anterior, printr-un comunicat de presă, că Vlad Plahotniuc a plecat „la familia sa, pentru câteva zile”, iar sursele noastre susțin că nici Ilan Șor nu mai este în R. Moldova.

Premierul Maia Sandu a adăugat faptul că „în momentul în care justiția va fi funcțională, toți cei care se fac responsabili, inclusiv Plahotniuc, vor fi readuși în țară și vor răspunde pentru toate abuzurile pe care le-au comis”.