Șeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pleacă din poliție și susține că își va înființa propriul partid politic. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul unei conferințe presă cu privire la măsurile de siguranță si menținere a ordinii publice la protestele care ar urma să aibă loc la 16 iunie în capitală.

„Personal, consider că a venit timpul pentru o nouă filă și în cariera mea profesională, de aceea, Vă informez despre demisia mea începând cu data de 17 iunie 2019”, a declarat Cavcaliuc.

Acesta mai spus că rămâner în funcție până luni, 17 iunie, pentru a organiza asigurarea securității cetățenilor și oridnei publice la marșul de protest care ar urma să aibă loc duminică. Totodată, Cavcaliuc a ținut să menționeze că intenționează să-și inițieze un proiect politic propriu.

„După demisia mea voi fi în continuare alături de voi, cetățenii Republicii Moldova, dar într-o altă calitate. Consider că, experiența bogată pe care am acumulat-o de-a lungul carierei mele în diferite funcții, inclusiv manageriale, îmi va permite formarea unei echipe puternice de profesioniști și patrioți ai acestei țări, care va contribui la consolidarea statului de drept și bunăstării cetățeanului. Îmi propun implicarea în politică și crearea unei noi formațiuni politice, care va evoluționa spre bine Republica Moldova pentru urmașii urmașilor noștri”, a declarat Cavcaliuc.

Gheorghe Cavcaliuc ocupă funcții de conducere în poliție încă de la vârsta de 26 de ani, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisiar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie. Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI. Cavcaliuc deține gradul de colonel de poliție.