Fostul șef al procuraturii anticorupție, Viorel Morari cere să fie anulat ordinul de eliberarea din funcție de la PA. Pe lângă asta, Morari spune că a fost supus măsurilor speciale de investigații - urmărirea vizuală, acest lucru fiind ilegal având în vedere că el nu este subiect al unor investigații penale. Morari semnalează abaterile de la leg în două sesizări adresate Procurorului General, Eduard Harunjen.

Prima plângere se referă la faptul că a fost urmărit de două automobile, lucru observat de Morari de mai multe ori, atât în trafic cât și în anumite locuri unde mergea. Potrivit fostului șef de la Anticorupție automobilele care îl urmăreau era un Ford Fusion de culoare albă, un Hyundai de culoare albă dar și o Skoda Rapid de culoare cafenie. În acest context, Morari cere ca să fie verificată legalitatea acestor măsuri de investigație iar în cazul în care se dovedesc a fi ilegale să fie pornite anumite investigații. 

În cea de-a doua cerere Viorel Morari cere să fie anulat ordinul de demisie eliberat pe numele său din funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Acesta spune că ordinul de demitere a sa a fost antedatat și că nu  a fost consultat atunci când a fost numit într-o funcție nouă, acest lucru fiind făcut în mod arbitrar. 

Documentele au ajuns la reporterii Deschide.MD prin intermediul unor surse din Procuratură. 

Amintim că Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a demisionat la începutul lunii mai ca urmare a acuzațiilor publice ce i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice. 

Morari le-a calificat drept "o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală". Ulterior, Morari și-a demisia din funcția din șef al PA solicitând PG să pornească o anchetă pentru verifica acuzațiile ce i se aduc. 

Detalii: SURSE // (UPDATE) Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia

VIDEO // Viorel Morari despre acuzațiile în cazul Tranga: „Sunt aberații totale”

SURSE // Cine va prelua șefia Procuraturii Anticorupție după demisia lui Viorel Morari