Alexandru Jizdan, ministrul de Interne în Guvernul Filip, și-ar fi luat rămas bun de la colegii din minister. Informațiile au fost confirmate pentru TV8 din surse din cadrul MAI-ului.

De altă parte, Alina Zbancă, șefa Direcției Relații Publice de la Ministerul Afacerilor Interne,  a declarat pentru Deschide.MD că nu poate confirma și nici infirma această informație, însă susține că va reveni cu mai multe detalii mai târziu.

Ziarul NAȚIONAL scrie că  Alexandru Jizdan, ar fi dezmințit acest fapt și că, prin intermediul unui SMS, le-ar fi comunicat că „informația este falsă”.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina oficială a instituției, prima funcție a lui Alexandru Jizdan a fost cea de inspector în Direcţia de combatere a crimei organizate şi corupţiei a Inspectoratului General de Poliție, Chişinău. Peste cinci ani, treptat, a fost avansat la funcția de șef al acestei direcții, post pe care l-a ocupat doar o lună.

Ulterior, Alexandru Jizdan a fost angajat la Direcţia generală a poliţiei judiciare, unde a ocupat diferite funcții: șef de serviciu, șef de secție, inspector superior pentru cazuri excepționale.

În 2006, Jizdan ajunge la Departamentul servicii operative al MAI, pe care l-a condus în perioada 2008 – 2010. Din 2010 până în 2014 a fost șeful Direcţiei generale servicii operative a Departamentului de poliţie. Peste un an, din 2015 până în 2016, a ocupat funcția de șef-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate.

De la SIS, în ianuarie 2016, Alexandru Jizdan s-a întors la Ministerul Afacerilor Interne, de această dată la șefia instituției.