Un avocat din Chişinău este bănuit că ar fi pretins 6 500 de euro de la o femeie pentru a influenţa două complete de judecată în vederea adoptării unei decizii favorabile în privinţa acesteia. Potrivit denunţătoarei, avocatul i-ar fi cerut banii, sugerându-i că ar putea pierde procesul de judecată, prin care urma să se decidă dacă cei doi copii minori vor rămâne cu mama. Pentru a obţine o decizie pozitivă, femeia urma să dea mită.

Potrivit unui comunicat al CNA,  avocatul i-ar fi cerut banii de la femeie, sugerându-i că ar putea pierde procesul de judecată, prin care urma să se decidă dacă cei doi copii minori vor rămâne cu mama. Pentru a obţine o decizie pozitivă, femeia urma să dea mită.

„Astfel, bănuitul ar fi pretins 3000 de euro pentru a „cumpăra” decizia în prima instanţă, ulterior solicitând alte 3500 de euro pentru a „mulţumi” magistraţii din instanţa de apel. Asta chiar dacă nu exista nici un risc ca femeia să fie privată de drepturile de părinte, iar copiii minori să fie daţi în grija tatălui”, scrie CNA.

Acţiunile bănuitului au fost documentate temeinic de CNA şi procurorii anticorupţie, ulterior acesta fiind reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă până la 7 ani de închisoare. Acesta este al 5-lea avocat din acest an, cercetat pentru fapte de corupţie.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.