Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, infirmă presupusa complicitate cu milionarul Andrei Tranga, învinuit de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS) de tentativă de preluare a unei afaceri prin șantaj.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a făcut această declarație în timp ce se deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt spre sediul Procuraturii Generale. Deși a evitat să vorbească mai mult, el a menționat că nu are nicio implicare în dosarul Tranga și că toate acuzațiile care i se aduc sunt „aberații totale”. „Se desfășoară ancheta, alte comentarii pentru moment nu am”, a subliniat el.

Viorel Morari a evitat de asemenea să răspundă la întrebarea dacă demisia sa ar avea tangențe cu o presupusă răzbunare din partea șefului PCCOS, Nicolae Chitoroagă, cu care s-ar afla în relații ostile. „Întrebați-l pe Chitoroagă. Eu nu am ce spune absolut nimic. Știu ce am făcut. Răspund pentru toate faptele și pentru toate vorbele mele. Nu am obiecții, argumente sau comentarii. Jumătate de țară ar putea să aibă relații ostile cu mine. Suntem colegi”, a declarat procurorul.

Totodată, fostul șef de la Anticorupție a confirmat că exercită în prezent funcția de procuror în Secția unificarea practicii în domeniul învinuirii în instanțele de judecată a Procuraturii Generale.

Viorel Morari a depus cererea de demise la 26 aprilie curent, cu doi ani înainte de expirarea mandatului de cinci ani. Procuratura Generală nu a făcut publică informația, confirmând informația la 2 mai doar la insistența jurnaliștilor. În aceeași zi, șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a fost desemnată să asigure interimatul funcției de șef al instituției până la suplinirea funcției prin concurs.

Până în prezent, Procuratura Generală nu a făcut publice motivele demisiei lui Morari. În presă s-a vehiculat că acesta ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a unei afaceri prin șantaj. Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale au intentat în acest caz un dosar penal, fiind arestate cinci persoane, printre care și milionarul Andrei Tranga care pledează nevinovat.

Sursa: Anticorupție.md