Un chișinăuian a fost încătușat ieri de polițiști fiind suspectat că ar fi bătut o tânără în vârstă de 26 de ani care a murit peste trei zile la spital. Potrivit poliției, victima ar fi fost lovită de către suspect în data de 25 mai, într-o construcție părăsită de pe strada Vasile Lupu, sectorul Buiucani, și care ar aparține Ministerului Apărării.

Alexei Grosu, șeful IP Buiucani, a declarat pentru Deschide.MD, că persoana reținută este un tânăr în vârstă de 27 de ani. Atât victima, dar și agresorul, sunt persoane fără un loc permanent de trai.

„Victima a fost internată la Spitalul de Urgență în data de 27 mai, iar a doua zi, din nefericire, aceasta a decedat. În urma expertizei medico-legală, s-a stabilit că moartea a survenit în urma unei traume cranio-cerebrală închisă. Ulterior, în cadrul anchetei, s-a stabilit că aceasta a fost bătută de către un tânăr în vârstă de 27 de ani. Ieri, angajații IP Buiucani, l-au reținut pe acesta pentru 72 de ore”, ne-a spus Grosu.

Pe acest caz polițiștii de la Buiucani au pornit o cauză penală, iar dacă vinovăția făptașului va fi demonstrată, acesta riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.