Cadavrul unui tânăr a fost găsit într-o fâșie forestieră, iar la o distanță de câțiva metri de lângă locul unde se afla trupul neînsuflețit, a fost găsit abandonat automobilul victimei. Descoperirea macabră a avut loc în această după-amiază, în apropiere de localitatea Svetloie, din municipiul Comrat. La scurt timp, oamenii legii au reținut o adolescentă, iar iubitul ei a fost anunțat în căutare. Aceasta le-a povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum a fost comis omorul, dar și de ce l-au ucis pe tânăr.

Victima, un tânăr în vârstă de 30 de ani, originar din localitatea Congaz, care ar fi dispărut de joi, 30 mai, a fost găsit astăzi, 1 iunie, în jurul orei 15:15, mort într-o fâșie forestieră care desparte localitățile Congaz și Svetloie, din raionul Comrat. Medicii legiști sosiți la fața locului, au depistat pe suprafața cadavrului mai multe răni provocate cu un cuțit.
 
Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că la scurt timp după ce a fost descoperit cadavrul, oamenii legii au reținut o adolescentă în vârstă de 16 ani, iar pe iubitul ei, un tânăr în vârstă de 25 de ani, l-au anunțat în căutare.
 
Adolescenta le-a povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum  l-au omorât pe tânăr, dar și care a fost mobilul crimei.
 
„Minora din Congaz spune că victima, tânărul în vârstă de 30 de ani, acum o lună în urmă ar fi violat-o, iar ea împreună cu iubitul ei s-au decis să se răzbune. A cumpărat un cuțit, iar în seara de joi, 30 mai, l-a chemat la o întâlnire. Acolo ea împreună cu iubitul ei l-ar fi înjunghiat pe presupusul agresor cu cuțitul, iar cadavrul l-au pus în portbagajul automobilului acestuia și s-au pornit să ascundă urmele crimei. Pe drumul care face legătura dintre satele Congaz și Svetloie, mașina de marca Mazda s-a împotmolit în noroi, iar cei doi au abandonat-o acolo. Cadavrul victimei l-au cărat la o distanță de aproximativ 100 de metri și l-au aruncat într-o fâșie forestieră”, ne-a spus interlocutorul nostru.
 În prezent, minora a fost luată de către polițiști de la domiciliul său din Congaz, iar iubitul ei în vârstă de 25 de ani, originar din orașul Taraclia, nu a fost încă găsit. 
 
Poliția din Comrat a pornit pe acest caz o cauză penală.