Veaceslav Platon continuă să tergiverseze examinarea dosarului în care acesta figurează, declarația îi aparține porocurorului Andrei Băieșu.

După ședința de judecată de astăzi, acuzatorul de stat a declarat presei că „pe parcursul a două zile s-a reușit doar examinarea solicitărilor ce se referă la măsura de arest preventivă în privința lui Veacelav Platon”. 

„Iarăși în mod intenționat s-a încercat tergiversarea examinării actualului proces penal și nu cunoaștem din ce motive. Au fost prezentate câteva cereri neîntemeiate, cum ar fi de recuzare sau alte cereri înaintate anterior”. a declarat Băieșu. 

De cealaltă parte, avocatul lui Platon, Eduard Rudenco, spune că a mai solicitat timp instanței pentru ca să facă cunoștință cu materialele din dosar dar și să fie tradus dosarul integral în limba rusă, „pe care o cunoaște Veaceslav Platon”.  

„Noi am solicitat ca următoarea ședință să aibă loc pe 11 ianuarie pentru că noi nu am reușit să facem cunoștință cu tot dosarul dar și că nu tot dosarul i-a fost prezentat lui Veaceslav Platon în limba pe care el o cunoaște. Până la momentul de față sunt traduse doar 11 volume din 30”. a declarat Rudenco.   

Avocatul a adăugat că Platon a prezentat astăzi în pledoria sa mai multe scheme prin care a încercat să demonstreze cine se face vinovat de furtul miliardului.

„Ne referim la raportul Kroll și la alte documente pe care noi le-am avut la dispoziție. După cum am mai spus sunt implicate aproximativ 160 de persoane care au primit credite neperformante dar și care au eliberat aceste credite dar ele se află la liberate”, a spus apărărtorul. 

Procurorul care instrumentează cazul nu a făcut declarații la acest subiect menționând că pe marginea acestui caz s-a expus deja Procurorul General.

Tot astăzi magistrații au respins demersul apărării lui Veaceslav Platon în privința măsurii de arest preventivă și l-au acceptat în totalitate pe cel al procurorului. Astfel Platon va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Avocații au declarat că vor contesta această decizie la Curtea de Apel.