O fetiță în vărstă de doi ani a căzut astăzi, la amiază, într-un closet cu adâncimea de patru metri din curtea în care locuia din sectorul Botanica al capitalei.

În după amiaza zilei de 27 mai pompierii sectorului Botanica din mun. Chişinău au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pentru a salva un copil în vîrstă de 2 ani. Potrivit primelor informaţii o fetiţă ar fi căzut la adâncimea de 4 metri într-un veceu dintr-o gospodărie particulară la sol, de pe strada Pădurii.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 13.02. La faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori care în mai puţin de 15 minute a reuşit să scoată copilul. Pompierii au făcut tot posibilul ca micuţa să fie extrasă în siguranţă, iar în câteva minute aceasta a fost predată echipajului medical ajuns la faţa locului. În urma incidentului copilul nu a avut de suferit.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndemnă oamenii să monitorizeze minorii şi să nu le permită copiilor jocul în locuri nesigure. În situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112 pentru ca echipele de urgenţă să poată oferi ajutor.