Ministerul Educației a anunțat recent că în acest an ar putea fi adăugată a treia sesiune pentru Bacalaureat, pentru care candidatul va achita o taxă. Totuși nu se știe dacă prevederea va fi implementată în sesiunea 2019.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a menționat în cadrul unui interviu realizate de Publika.md, că la moment, proiectul este la etapa de avizare.

„Noi am pregătit un proiect de hotărâre care propune suma de 500 de lei pentru o probă de examen. La moment, proiectul menționat este la etapa de avizare. Dezideratul nostru este de a reduce maxim posibil numărul de candidați care nu susțin în sesiunea de bază examenul național de bacalaureat. Și este îmbucurător faptul că ultimele sesiuni confirmă tendința constantă de creștere a ratei de promovare”, a spus Anatol Topală.

Amintim că în sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 (13,79 %) sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.