Un TIR și un microbuz au fost duse într-un șanț de ploaia cazută din abundență în această după-amiază la Slobozia Mare, Cahul. Nu există victime.

Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al IGSU, a declarat pentru Deschide.MD că în localitatea Slobozia Mare, Cahul, din cauza unei ploi torențiale, înregistrată în această după-amiază și care a durat aproape o oră, au fost inundate mai multe drumuri, iar un TIR și un microbuz au fost luate de apă de pe carosabil.

„Microbuzul a fost scos din șanț, iar salvatorii interprind la moment lucrări de scoatere din șanț și a TIR-ului. Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime”, ne-a spus Pușcașu.

Este de menționat că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, începând de astăzi până mâine, 25 mai, se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. De asemenea, în a doua parte a zilei se așteaptă local vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemena, a fost emis cod galben de inundații, valabil în intervalul 24-30 mai 2019.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat va actualiza informația prin avertizări meteorologice ulterioare.