Nișlte albituri de pe sfoara unei gospodine de la Ciocana au ajuns obiect de atenție și deliberare la Curtea Supremă de Justiție. Înfuriată că și le-a găsit tăiate, femeia și-a acuzat vecina care a fost nevoită ca atare s-o despăgubească (500 de lei) și să achite în cele din urmă și o amendă frumușică (1200 de lei). Scurtă poveste despre cum nu a reușit aceasta din urmă, pozând în victima MAI, să scoată zece piei din cazul respectiv.

Deși pare stranie această legătură de cuvinte, cazul este pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție care încearcă să facă dreptate. 

Totul a început în 2015, când o locuitoare a Capitalei și-a denunțat vecina că i-ar fi tăiat lenjeria de pat și un prosop. Bineînțeles oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au investigat cazul, soldat cu o amendă de 1200 de lei și întoarcerea pagubei - 500 de lei pentru lenjeria de pat și prosopul tăiat. Femeia a declarat în judecată că anume vecina i-ar fi tăiat lucrurile personale presupunând că, nimeni nu are acces la balconul ei, decât vecina.

Cea din urmă nu și-a recunoscut vina și desigur nu este de acord cu amenda plătită cât și a prejudiciului pe care l-ar fi cauzat, așa că a decis să conteste actul administrativ, ajungându-se într-un final la CSJ.  

Aceasta cere Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului de Poliţie Ciocana, mun. Chişinău, să i se reparea prejudiciul material, banii plătiți pentru amendă dar și cel moral, și anume 10 000 de lei. 

după zeci de ședințe de judecată în diferite instanțe judecătorii de la CSJ, au respins recursurile declarate de ambele părții - IP Ciocana și vecina femeiei care a rămas cu lenjeria de pat tăiată.