Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitor la scrisoarea deschisă a unui tânăr care nu a reușit să obțină permisul de conducere. Reprezentanții instituției au publicat și înregistrarea video din timpul examenului pe care tânărul nu l-a susținut.

Din imaginile video se vede: candidatul a încercat să traverseze o intersecție la culoarea galbenă a semaforului, asta în timp ce abia se apropia de respectiva intersecție și nu era antrenat într-o manevră care trebuia continuată. Pentru o astfel greșeală candidatul se penalizează cu 16 punte de penalizare, adică nu este susținut examenul. 

Deși tânărul scria în scrisoarea sa că examinatorul a dat dovadă de aroganță, din imaginile video publicate, și aici precizăm că imaginile sunt tăiate doar cu momentele începerii examenului și cu gafa făcută de candidat, funcționarul este calm și încearcă să obțină argumente de la tânăr la inițiativa sa de a trece la culoarea galbenă a semaforului. 

La final, candidatul este întrebat dacă are careva obiecții, la care acesta întreabă pentru ce a mai fost penalizat la care și primește răspuns - nesemnalizarea sau semnalizarea incorectă la depășirea obstacolelor din trafic. Într-un final tânărul se resemnează și coboară din mașină. 

„Nici la momentul evaluării, nici în termenul prevăzut pentru contestații, candidatul nu a avut obiecţii privitor la rezultatul obținut şi nu a înaintat vre-o petiţie în acest sens. După investigarea prestației sale, calificativul „Respins” corespunde grilei de evaluare conform punctelor acumulate”, se spune în comunicatul de presă al ASP

Amintim că recent un tânăr a adresat o scrisoare deschisă, preluată și publicată de mai multe instituții media pe numele directorului general al Agenții Servicii Publice, Sergiu Răilean. Băiatul i-a dat și un sfat lui Răileanu - să-și dea demisia și să-și cumpere un abonament la troleibuz. Candidatul scrie în postarea sa că ar fi fost respins de la examen pentru că: „avea vreo 30 km/h, în viteza a 3-a. După ce examinatorul i-a spus că i „s-a părut” că băiatul avea mai mult de 60 km/h”, însă nu menționează nimic de nerespectarea culorii semaforului.