Organizația „Generația Unita” îi invită pe toți cetățenii care au o ie sau o cămașă națională să participe la un marș ce are drept scop promovarea valorilor naționale și a portului popular.

Evenimentul cu genericul „Ai o IE? Poart-o cu mândrie!” va avea loc pe 26 mai, începând cu ora 14:00, pe bulevardul Grigore Vieru.

În cadrul evenimentului vor participa și maeștri populari, printre care și designerul de modă, Elena Ețcu. De asemenea, în descrierea evenimentului organizatorii susțin că vom avea parte de muzică de calitate, voie-bună, dar și un concurs pentru desemnarea celor mai deosebite costume populare.

„Prin astfel de evenimente sensibilizam societatea asupra crizei de identitate și promovăm valorile noastre naționale, acestea vor putea dăinui doar prin noi și datorită nouă. Suntem obligați să nu lăsăm uitării cultura noastră milenară”, susțin organizatorii evenimentului.

„Generația Unită” este o organizație non-guvernamentală, proaspăt constituită, care își propune promovarea culturii românești în Basarabia și educarea noilor generații în spiritul valorilor românești, șterse intens în Basarabia de către regimul criminal sovietic.  

Mai multe detalii găsiți afișate aici!