Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, afirmă că nu știe cine a organizat contramanifestația față de flashmobul organizat de blocul ACUM, unde mai mulți tineri, majoritatea fiind copii, scandau cuvinte obscene.

Având în vedere că contramanifestanții s-au adunat din timp pe strada 31 august, Cavcaliuc a fost întrebat de ce aceștia nu au fost opriți de către organele de menținere a ordinii publice. Șeful adjunct al IGP a răspus că polițiștii au acționat „excelent", și că „poliție foarte multă nu există".

„Da de ce dvs credeți că trebuia să intervenim? E viziunea dvs. Eu mă conduc de legislație. Foarte multă poliție nu există. Poliția a aplicat măsuri standard pentru a separa cele două tabere. Procedura prevede un anumit mod de intervenție și noi am făcut acest lucru excelent", a mai spus Cavcaliuc.

Întrebat cine sunt organizatorii contramanifestației, Cavcaliuc a spus că poliția nu știe acest lucru și că se lucrează pentru stabilirea acestor detalii. 

„Noi am aflat de contramenifestație cu foarte puțin timp înainte de a începe flashmobul anunțat de blocul ACUM și am crezut că grupurile care au fost observate veneau ca sa participe la el”, a mai explicat șeful adjunct al Poliției. 

Precizăm că la flashmobul organizat de Blocul ACUM în fața Guvernului, față de scumpirile recente la carburanți și cartofi, a fost organizată o contramanifestație la care sunt prezenți, în mare parte, adolescenți. Aceștia au scandat lozinci vulgare și au ridicat pancarte cu mesaje denigratoare în privința liderilor ACUM.