UPDATE // 17:47// Magistrații Judecătoriei Ciocana au admis demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive. Astfel, Andrei Tranga, proprietarul celei mai mari rețele de restaurante din țară Andy's Pizza și La Plăcinte, va sta încă 30 de zile în arest, în izolator.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Sunt acuzat pe nedrept. Aceasta a fost prima declarație a lui Andrei Tranga de când a fost reținut. El a fost adus cu mascați azi în sala de judecată, acolo unde procurorii au solicitat să-i fie prelungită măsura preventivă de arest.

Avocatul lui Andrei Tranga susține că clientul său a făcut declarații 11 ore și care au fost înșirate pe 13 pagini.

„Tranga le-a spus procurorilor: Domnilor sunt deschis pentru colaborare. V-am făcut declarații pe 13 pagini. De ce mă mai țineți închis”, a declarat apărătorul. 

Avocatul a mai adăugat că scopul acestei rețineri este de a-l pune pe clientul său în legături cu Grigore Caramalac, (n.red. hoțul înlege cunoscut ca „bulgaru”), deși ultimul nu are niciun statut în acest dosar, „doar este menționat numele lui în denunț”. 

„Andrei Tranga a declarat că unica întâlnire cu Caramalac a avut loc acum câțiva ani pe holurile unui hotel unde acesta i-a mulțumit pentru susținerea sportivilor”, a adăugat avocatul care a precizat că clientul să nu are nicio afacere cu Caramalac.

În același timp, afaceristul Tranga a reușit să declare jurnaliștilor în timp ce era escortat că este acuzat pe nedrept. 

Judecătorii se vor pronunța la ora 17:00 privind demersul procurorilor.