Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi o avertizare care indică creşterea nivelului apei în râul Nistru, între localităţile Naslavcea şi Dubăsari, transmite Moldpres.

Centrul hidrologic avertizează că pe sectorul Naslavcea-Dubăsari al râului Nistru, nivelul apei va continua să crească faţă de nivelul din 22 mai, cu 1,2 – 1,8 metri.

Conform hidrologilor, izolat, în locuri joase apa va ieși în luncă.

Creşterea nivelului apei în Nistru este „în legătură cu decizia Agenției Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) până la 1100 m3/s”, indică sursa citată.

Pe parcursul lunii mai, Centrul hidrologic al SHS a emis mai multe avertizări hidrologice, mare parte pentru ridicarea nivelului apei pe diferite sectoare ale râului Prut.  

În caz de avertizări hidrologice, există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.