Renato Usaîi plătea lunar abonamente la unele posturi de televiziune, pentru a apărea într-o postură favorabilă. Cel puțin asta reiese din discuția dintre Usatîi și Ana Ursache, pe 23 decembrie 2014. Înregistrarea e posibil să fi fost făcută de avocata Ursachi şi a fost publicată pe youtube.

Usatîi a povestit despre întâlnirea cu top managerii de la Jurnal, frații Gâțu, care s-au arătat interesați să colaboreze. Frații Gâțu au spus că au un abonament, care de fapt costă 70 mii euro, însă, dat fiind faptul că sunt interesați de Usaîi, aceștia i-au propus suma de 40 mii euro (minutul 4).

Usatîi a menționat că „achită și abonamente” (probabil are în vedere achitări lunare) la ProTV (circa 8 mii de euro) și RTR (3200 euro), astfel a refuzat oferta celor de la Jurnal trust Media.

---------------La începutul discuției cei doi discută și despre cum SIS-ul interceptează discuțiile telefonice și cele prin Skype. La un moment dat avocata spune că nu vrea să vorbească, din motiv că ar fi fost ascultați.

Ana Ursachi îşi intercepta clienţii apăraţi într-un dosar de interceptare! În înregistrarea video difuzată site-ul today.md ea vorbeşte cu colonelul Alexandru Popescu, fost şef al Direcţiei securitate economică din cadrul SIS. Informaţia ne-a fost oferită de surse avizate implicate în dosarul avocatei, apoi ne-a fost confirmată de însuşi Alexandru Popescu.

-----------------------Amintim că pe 22 noiembrie oamenii legi au desfășurat percheziții la domiciliul avocatei. Presa scria atunci că printre probele ridicate de oamenii legii se numără înregistrări video și audio cu judecători, procurori, politicieni și mulți alții, toate făcute cu tehnică specială, pe care i-ar fi pus-o la dispoziție Anatol Stepuleac, ex-angajat MAI, care concubinează cu avocata căutată de poliție și procuratură pentru omor.

Polițiștii au aflat că tatăl Anei urma să zboare într-o dimineață, la ora la 4:00, la Minsk, prin Odesa, unde urma să-i transmită toate materialele adunate de ea timp de mai mulți ani.