Membrii unui grup criminal organizat, două persoane fizice și două persoane juridice, și-au aflat sentița, după ce au fost inculpați într-un dosar gestionat de PCCOCS. Pe parcursul anilor 2015-2017, aceștia organizau intrarea și șederea cetățenilor Republicii Moldova în statul Israel luând de la aceștia câte 7000 de dolari.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS remis presei, pentru perfectarea documentelor necesare, grupul criminal a apelat la societăți comerciale, care organizau falsificarea certificatelor necesare.

În instanța de judecată inculpații și-au recunoscut vina. Aceștia s-au ales cu o amendă usturătoare în valoare de 500.000 de lei. 

Totodată, inculpații au fost privați de dreptul de a exercita activități legate de turism și de prestarea serviciilor în domeniul angajării în câmpul muncii peste hotarele Republicii Moldova pe un termen de 4 ani.

La fel, prin sentință s-a dispus a confisca în mod solidar de la inculpați, cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului, a sumei de 71.340 de dolari SUA cu titlu de mijloace bănești obținute  din activitatea infracțională.