Trei persoane au fost reținute, după ce ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat 13 percheziții în trei orașe din R.Moldova. Operațiunea a vizat membrii unei grupări criminale suspectată comercializarea armelor și munițiilor aduse prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă cât și a substanțelor narcotice.

Potrivit unui comunicat al IGP, gruparea a  fost documentată de către ofițerii de investigație  timp de câteva luni de zile, iar de către un agent sub acoperire au fost achiziționate câteva grenade explozibile de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

 „Astfel, ca urmare a 13 percheziții (mun. Chișinău, orașele Ialoveni și  Ștefan Vodă)  la domiciliile și mijloacele de transport a figuranților,  au fost depistate droguri vegetalei, marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, dar și 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni”, scrie în comunicat.

Trei  persoane cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani,  sunt reținute. Suspecții sunt cercetați penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și  pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. 

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 7  la 15 ani de închisoare.