Noaptea trecută, la Chișinău, au ars 13 automobile, în două cazuri care au avut loc pe străzile Hâncești și Alecu Ruso. Niciun om, totuși, nu a avut de suferit.

UPDATE // 17:39 // PublikaTV a publicat imagini video de la o cameră de supraveghere cu momentul când unul dintre automobile este cuprins de flăcări.

Știrea Inițială

Potrivit unui comunicat al IGSU, primul caz a fost înregistrat la ora 01:40 minute în curtea unui bloc de locuit de pe strada Hâncești 142/2  din mun. Chișinău, iar o oră mai târziu pompierii au fost anunțați despre un alt incendiu în interiorul parcării subterane a unui bloc de locuit de pe adresa Alecu Russo 61/6 din mun. Chișinău. 

„În primul caz, la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri care, ajunși au stabilit că un microbuz de marca „Mercedes-Benz” a fost cuprins de flăcări în timpul staționării. Angajații IGSU au reușit să localizeze incendiul în cel mai scurt timp, iar focul a distrus circa 80% din automobil, afectând parțial alte cinci autovehicule parcate în apropiere”, scrie în comunicat.

O oră mai târziu, pompierii au fost solicitați pentru a interveni la un incendiu similar ce s-a produs în interiorul parcării subterane a unui bloc de locuit de pe adresa Alecu Russo 61/6 din mun. Chișinău.

„Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:49 minute. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție. Conform datelor IGSU, 4 mașini au fost  cuprinse de flăcări, fiind afectate altele 3 care erau parcate în apropiere. Pompierii au localizat arderea către ora 03:33 minute. În urma incendiului focul a distrus complet o mașină de marcă “Renault Kadjar”, iar alte 6 autoturisme au fost afectate parțial”, mai scrie în comunicat.

Este de menționat că, în urma incendiilor, nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele și cauzele urmează a fi stabilite de specialiști.