Renato Usatîi neagă informația potrivit căreia ar fi fost dat în căutare de autoritățile ruse. Politicianul a publicat pe pagina sa de Facebook un document emis de către Direcția principală MAI pentru orașul Moscova în care se menționează că acesta nu are antecedente penale și nu este dat în urmărire penală.

Totuși, documentul este datat cu 26 aprilie, iar despre faptul că Usatîi ar fi fost anunțat în căutare s-a aflat abia zilele trecute, la mijlocul lunii mai.

Amintim că Renato Usatîi, ar fi fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse. Informația în acest sens pate fi găsită pe pagina Ministerului rus de Interne.

Potrivit datelor prezentate, „în căutare este anunțat Usatîi Renato Gheorghe, moldovean, născut la data de 4.11.1978, Fălești, Republica Moldova”.

Alte detalii, precum motivul pentru care politicianul este anunțat în căutare, lipsesc.

Ulterior, liderul „Partidului Nostru” a venit cu o reacție în care aduce acuzații în adresa clasei politice de la Chișinău, dar și a unor „personaje din Rusia”.

Elita politică moldovenească a făcut tot posibil pentru a mă distruge. Unele personaje din Rusia au încercat să mă facă consecvent și ascultător. Mass-media din Moldova scrie că eu m-aș afla în căutare în FR. Vom ajunge până luni și vom discuta online”, a scris Usatîi.

Usatîi este anunțat în căutare de autoritățile din R.Moldova din octombrie 2016. Acesta este bănuit că ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău și ar fi comandat asasinarea lui.

Mai mulți ani, liderul „Partidului Nostru” se ascundea în Rusia, însă acum câteva luni a plecat în Germania.

La sfârșitul lunii martie, Usatîi a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook în care a spus că în noiembrie 2018 într-o dimineață a fost vizitat de organele ruse de anchetă și mascați: „În ordonanță a fost scris că ei caută un prieten de-al meu... Dar ei au știut că prietenul meu locuiește în Israel”.